De chefs in de erfgoedkeuken

Deel deze pagina

Het Brusselse culinaire erfgoed vertaalt zich in een kleurrijke mix van verenigingen en musea die onze oude en nieuwere culinaire trots vereeuwigen, verzamelen en tonen. Neem alvast een kijkje in het overzicht van Brusselse organisaties die voedingserfgoed in hun collectie hebben opgenomen.

Je kan ook gewoon een bezoek plannen aan het museum van de Molen en de Voeding, het Brussels museum van de Geuze, Belgian Chocolate Village, Choco-Story Brussel of het Schaarbeeks Biermuseum. Of laat je op sleeptouw nemen tijdens een activiteit van de Orde van de Faro, Orde van de Kuulkappers of de Orde van de Plattekeis.

Wil je je nog verder verdiepen in het Brusselse culinaire verleden? Dan kan je je licht opsteken bij het Centrum Agrarische Geschiedenis, een landelijke organisatie die werkt rond culinair erfgoed.

Ken jij andere verenigingen of organisaties die we hier over het hoofd hebben gezien? Laat het ons zeker weten.