Erfgoedweek 2023 - praktische informatie

Deel deze pagina

Erfgoedweek 2023

Erfgoeddag nodigt scholen uit om in de weken van maandag 17 tot vrijdag 28 april 2023 erfgoed in het voetlicht te plaatsen op school. De cultureel-erfgoedsector zorgt voor een uitgebreid, gratis en uniek activiteitenaanbod voor scholen. Boek een Brusselse Erfgoedklasbak in de klas of word met je klas als VIP ontvangen op een erfgoedlocatie. Laat het erfgoed dat dichtbij de leerlingen staat aan bod komen of ga dieper in op het erfgoed in de buurt. Klinkt dat goed? Aarzel niet en meld je zo snel mogelijk aan voor de volgende formules: erfgoedklasbakken en/of activiteiten op locatie.

Wees er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt!

Erfgoedklasbakken

Tal van musea en archieven hebben een educatief aanbod. Tijdens deze Erfgoedweken komen zij en verschillende andere erfgoedorganisaties een uurtje naar je klas toe. Zoek je graag naar verbanden tussen jouw school en het culturele-maatschappelijke veld? Ben je geïnteresseerd in hoe erfgoed een rol kan spelen bij zowat elk schoolvak? Laat dan één uur lang een erfgoedklasbak jouw klas overnemen.

Activiteiten op locatie

Wil je graag kennismaken met een erfgoedinstelling in Brussel of wil je proeven van de workshops, rondleidingen en andere unieke formules die erfgoedorganisaties aanbieden? Erfgoedorganisaties verwelkomen je als vip met een unieke, exclusieve rondleiding of workshop. 

Boek nu je activiteit voor de erfgoedweek

Contact

Heb je vragen of toets je graag de mogelijkheden af? Neem dan contact op met de lokale coördinator: yasmine.belguenani@vgc.be