Lentefeesten in alle kleuren

Deel deze pagina

Meer info in deze expofolder 'Lentefestival 2018' in het BELvuemuseum.Je kent de boutade: ieder seizoen heeft zijn charmes. Maar als je eerlijk bent. Wanneer je die eerste vroege vogels hun opgewekte gekwetter hoort, die frisgroene sprietjes krokussen tussen het vaalbruine tapijt ziet doorpiepen, dan ben je toch blij dat de lente eraan komt ?

Dat mag gevierd! En we zijn daarin niet alleen. Vele culturen vieren de lente, symbolisch het begin van een nieuw jaar waarin de natuur opnieuw ontluikt. Elk feest heeft zo zijn eigen tradities en achtergrond. Eén constante: plezier, vreugde, muziek, dans, lekker eten, iedereen op zijn best uitgedost, ... zo rond de datum van 21 maart.

Wil je graag meevieren ? Hou vanaf nu dan zeker de facebookpagina Lentefestival22April2018BELvueBrussel in het oog. Want vanaf nu tot mei is er altijd wel ergens in Brussel een feest dat de lente en het nieuwe jaar viert !

Wil je meer weten over de achtergrond van het Lentefestival of wat Idd n Yennayer, Chun Ji, Holi Noroez/Newroz, Pessah, Pasen, Songkran, ... met elkaar verbindt? Ga dan op Erfgoeddag (22 april) langs in het BELvuemuseum. Verenigingen van diverse origine presenteren je er hun lenteritueel in woord en beeld.


Praktisch

zondag 22 april 2018
Museum BelVue, Paleizenplein 7 te 1000 Brussel