Hoe maakt u het?

Deel deze pagina

De Vlaamse Gemeenschapscommissie lanceert in 2019 een projectoproep over ambachten. Tot 15 april 2019 kan je als vakman, vakvrouw of als vereniging een subsidie van maximum 1.500 euro aanvragen voor een project waarmee je mensen laat kennismaken met jouw passie voor je ambacht. Dit filmpje biedt je alvast wat inspiratie.

Projectoproep ‘Hoe maakt u het?’ © Sander Tas, Kadanja.be

Waarom doen we deze projectoproep?

Brussel heeft een lange geschiedenis als aantrekkingspool voor ambachtslieden uit alle uithoeken van Europa. Al tijdens de middeleeuwen zochten vakmensen de stad op om er te werken, hun producten te verkopen en netwerken te vormen. Vandaag de dag is Brussel een kosmopolitische stad die mensen uit de hele wereld aantrekt, waaronder heel wat vakmensen.
Met de oproep ‘Hoe maakt u het?’ wil de Vlaamse Gemeenschapscommissie Brusselse vakmensen die hun ambacht met veel passie beoefenen een financieel steuntje bieden om hun ervaring en kunde te delen met een publiek.

Waarom doen we zo ons best voor ambachten?

Ambachten leer je meestal niet op schoolbanken, maar krijg je mee door veel te oefenen en te leren van anderen. Het gaat over vaardigheden die wortels hebben in traditie. Het is kennis die vaak wordt overgeleverd van meester op leerling en die je al doende leert. Ambachten zijn erfgoed dat vooral in de hoofden en handen zit van mensen. Om ervoor te zorgen dat die traditionele vaardigheden worden doorgegeven aan toekomstige generaties is het belangrijk om mensen te blijven aanmoedigen.
Met deze projectoproep hopen wij dat de vlam in de pan slaat. Of tenminste toch een vuurtje wordt gestookt. Voor welk ambacht dan ook.

Heb je zin om mee te doen?

Vul dan dit formulier in en stuur het ons op.
Meer vragen? Neem dan contact op via annelies.tollet@vgc.be of 02 563 05 55.