Print Projecten >> Erfgoeddag 2017: ZORG

Erfgoeddag 2017: ZORG

    Naar overzicht    

Het thema Zorg is een uitgelezen kans om bruggen te slaan met de zorgsector. Het verleden en het erfgoed van de zorg vormen de kern tijdens de komende editie.

In Brussel kan het publiek voor het eerst naar het archief- en documentatiecentrum van Epitaaf vzw in het voormalig atelier van de grafbeeldhouwers Salu. Of je kan bij de Academie voor Beeldende Kunsten van het Gemeenschapsonderwijs Anderlecht een rondleiding volgen doorheen het atelier steen. Bijzonder is dat deze rondleiding speciaal wordt georganiseerd voor blinden en slechtzienden.

Ben je fan van wandelingen? De begankenis, een initiatief van Korei en Brukselbinnenstebuiten, brengt je in de Marollen langs bekende en minder bekende locaties. Zo ontdek je bijvoorbeeld het patrimonium van het Brusselse OCMW, breng je een bezoek aan Art&Marges en geven het Stadsarchief en Familiekunde Brussel een demonstratie rond zorg voor archieven.

Maar er is nog zoveel meer: in Jette werken leerlingen van het KTA Jette en ouderen van zorgcentrum Magnolia samen aan een kunstproject, in het Belvue museum kan je terecht voor een theatervoorstelling door de rederijkersgroep De Noordstar (organisatie AMVB) en een toonmoment van “Gastvrij Vlaanderen” (organisatie Vluchtelingenwerk Vlaanderen) en in Sint-Jans-Molenbeek word je verwelkomd in het volkscafé La Rose Blanche waar de zorg voor de buurtcohesie en voor het Grieks cultureel erfgoed centraal staat…

Muntpunt organiseert in de Marollen haar UitinBrussel-dag in samenwerking met de Brusselse Erfgoeddag met tal van boeiende activiteiten én een centraal infopunt op het Brueghelplein.

Musea, gidsenorganisaties en andere erfgoedspelers bieden deze dag in Brussel meer dan dertig activiteiten aan.

De brochure kan je hier downloaden: programma Erfgoeddag 2017 Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Op de website www.erfgoeddag.be kan je ook je programma samen stellen.


 
Erfgoeddag 2017: ZORG
Developed by DigitalMind - Powered by eXopera
Erfgoedcel:Brussel
Paginatitel:
Webadres:/product.php?prodid=546&catid=41&lang=NL