Print Projecten >> INFERNO: De brand in de Innovation

INFERNO: De brand in de Innovation

    Naar overzicht    

Op 22 mei is het precies 50 jaar geleden dat er brand uitbrak in de Innovation. We herdenken deze tragische gebeurtenis met een debat en een wandeling.

 

Panelgesprek: Inferno - de brand in de Innovation

Vijftig jaar na de feiten reconstrueren Geert De Vriese en Frank Van Laeken de brand in de Innovation aan de hand van archiefmateriaal en gesprekken met overlevenden, nabestaanden en hulpverleners. Was het een ongeval? Brandstichting? Een aanslag? Het lijkt wel het scenario van een rampenfilm, maar het is echt gebeurd. Samen met brandweerman Rik Geens, (was ook bij 'Van Gils & Gasten') en Jos Vandenbreeden van het Sint-Lucasarchief wordt in een gemodereerd gesprek die bewuste 22 mei herdacht.

Afspraak: Muntpunt 22 mei 12u30  - meer info

Duur: 1u30

Inschrijven via www.muntpunt.be

Wandeling: ‘Au Bonheur des Dames’

Deze wandeling belicht het transparant shoppen in winkels en warenhuizen van de 19de eeuw. De architecturale vernieuwingen vertaalde zich in de verleiding van aanzet tot kopen. De klanten werden naar binnen gezogen door de enorme winkelpuien, aangetrokken door spiegelingen, optische effecten en andere commerciële trucs. Met hun immense afmetingen en hun architecturale vormgeving werden de grootwarenhuizen betoverende en luisterrijke publiekstrekkers.

Een wandeling langs de Sint Hubertusgalerijen, Wolfers, Waucquez tot aan L’Innovation.

Afspraak: Muntpunt 24 mei 12u00  - meer info

Duur wandeling: 1u30

Inschrijven op 02 380 22 09 of info@korei.be

 


 
INFERNO: De brand in de Innovation
Developed by DigitalMind - Powered by eXopera
Erfgoedcel:Brussel
Paginatitel:
Webadres:/product.php?prodid=548&&catid=41&lang=NL