Bruegel verenigt

Deel deze pagina

Heel wat van zijn schilderijen verbeelden mensen die samen zingen, dansen, eten, plezier maken, luisteren, ... . Niet te verwonderen dat enkele initiatieven zich hierop baseerden. Een uitnodiging aan iedereen met een hart voor de stad om samen Bruegel te (her)ontdekken.

Pieter Bruegel de Oude, De kermis van Sint-Joris, detail | Museum of Fine Arts, Houston

 Bruegel revisited - vanaf maart

Diverse partners verenigen de krachten om een hedendaagse versie van bier, kaas en vlees te creëren. De werken van Bruegel en de tijdsgeest waarin hij vertoefde vormen de fond voor de nieuwe culinaire creaties. Proeven is de boodschap!


 

Pieter Bruegel de Oude, Boerenbruiloft | Gemäldegalerie in Berlin © Sailko

Brusselse Bruegeltafel anno 2019 - 14 en 15 september

Kunstenparcours met de hoogtepunten van 8 jaar 2M3 (kunstenaarsplatform dat je verrast in Molenbeekse huiskamers) én een kleine theatervoorstelling vanuit Bruegels werk door de vrouwelijke theatergroep van de Vaartkapoen. Op het buurtfeest schuif je mee aan tafel in Bruegeliaanse traditie, met Pieter Bruegels schilderijen op de achtergrond.

Pieter Bruegel de Oude, Nederlandse Spreekwoorden | Gemäldegalerie, Berlijn

Spreekwoorden-en-gezegdenwedstrijd

Ben je 50+ en voel je het kunstenaarsbloed kriebelen, dan is deze wedstrijd wellicht iets voor je. Laat je creatieve hand de vrije loop in schilderwerk, grafiek, assemblage, fotografie, ... , met Bruegels werk over spreekwoorden en gezegden als gedroomde inspiratiebron. Dien je artistiek werk in tot 31 mei, dan hangt het misschien op de expo. Meer info en de voorwaarden voor deelname vind je hier.