Ucclensia, Geschied- en Heemkundige Kring van Ukkel en Omgeving

Deel deze pagina

Wij lichten al een tipje van de sluier. Toen vanaf 1795 de Fransen hier de plak zwaaiden, voegden zij het dorpje Ukkel bij de twee grote heerlijkheden Stalle en Carloo. Deze twee laatsten waren eigenlijk veel grotere bestuurlijke eenheden maar de Fransen verkozen de naam ‘Ukkel’ aan de nieuwe gemeente te geven.  
Net zoals de andere gemeenten rondom Brussel-stad bleef Ukkel nog lang een landelijke gemeente waar meer landgoederen waren dan inwoners. Ondertussen is er veel veranderd.
Wil je graag meer te weten komen over de tijd van Jan Lawaait en Wiske Bonne Gueuze, of toen café ‘In de Spijtigen Duivel’ plaats bood aan de eerste gemeenteraden van Ukkel? Grasduin je graag in de lokale geschiedenis of ben je op zoek naar meer verhalen over het oude Ukkel? Dan is de heemkundige kring Ucclensia jouw partner.

Voordrachten, wandelingen, excursies, tentoonstellingen, originele publicaties ... of het heemkundig tijdschrift 'Ucclensia': de heemkring informeert je over de lokale en regionale geschiedenis van Ukkel en omstreken.

 

Ucclensia, Geschied- en Heemkundige Kring van Ukkel en Omgeving

 • Adres

  Ruststraat 79, 1180 Ukkel

 • Telefoon

  +32 (2) 376 77 43

 • Website

  http://ucclensia.be/
 • E-mail

  cercle.histoire.uccle@gmail.com