Erfgoeddag maakt school!

Deel deze pagina

Beste leerkracht, beste directielid,

Erfgoeddag nodigt leerlingen, leerkrachten en directies uit om een week lang – van maandag 25 tot vrijdag 29 april 2022 – erfgoed in het voetlicht te plaatsen op school. De  cultureel-erfgoedsector trekt die week de kaart van het onderwijs en zet dan zijn beste beentje voor voor jou en je leerlingen. Gratis, én met een uniek aanbod. Boek een Brusselse Erfgoedklasbak in de klas of word met je klas als VIP ontvangen op een erfgoedlocatie. Laat het erfgoed dat dichtbij de leerlingen staat aan bod komen, of ga dieper in op het erfgoed in de buurt. Klinkt dat goed? Aarzel niet en meld je zo snel mogelijk aan.

Opgelet: wees er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt. Neem dus gauw een duik in de verschillende formules: erfgoedklasbakken, activiteiten op locatie en/of erfgoedpakketten.

Erfgoedklasbakken

Je weet ongetwijfeld dat tal van musea en archieven een educatief aanbod hebben. Tijdens deze Erfgoedweek komen zij, en tal van andere erfgoedorganisaties een uurtje naar je klas toe. Zoek je graag naar verbanden tussen jouw school en het culturele-maatschappelijke veld? Ben je geïnteresseerd in hoe erfgoed een rol kan spelen bij zowat elk schoolvak? Laat dan één uur lang een erfgoedklasbak jouw klas overnemen. 

Activiteiten op locatie

Wil je graag kennismaken met een erfgoedinstelling in Brussel of wil je proeven van de workshops, rondleidingen en andere unieke formules die erfgoedorganisaties aanbieden? Erfgoedorganisaties verwelkomen je als vip met een unieke, exclusieve rondleiding of workshop.

Erfgoedpakketten

Zin om zelf in de klas aan de slag te gaan met erfgoed? Dat kan! Erfgoedorganisaties bieden ook bestaande educatieve erfgoedpakketten aan die je in de klas kan inzetten. Een overzicht hiervan vind je op Erfgoedwijs

Boek nu je activiteit voor de Erfgoedweek

  • Klik hier om een Brusselse klasbak, VIP-activiteit en/of erfgoedpakket te boeken voor je klas in het basisonderwijs.
  • Klik hier om een Brusselse klasbak, VIP-activiteit en/of erfgoedpakket te boeken voor je klas in het secundair onderwijs.

Contact

Heb je vragen of toets je graag de mogelijkheden af? Neem dan contact op met de lokale coördinator: yasmine.belguenani@vgc.be