Lezing ‘Een duik in de badcultuur van Molenbeek’ en geleid bezoek expo

Deel deze pagina

In 1906 opende het badhuis Bains Léopold II haar deuren voor het publiek in de Piersstraat 108. Daar bevinden zich twaalf badcabines voor mannen en negen cabines voor vrouwen. Uit de geschiedenis van deze emblematische plaats die nog steeds bestaat, rijzen veel vragen over de toegang tot water en de evolutie van praktijken van Molenbekenaars vroeger en nu. Waar, hoe en waarom baden we in gemeenschap?

Lezing in het Frans, met projectiebeelden door Sven Steffens, curator van MoMuse.

Sven Steffens is historicus, doctor in de geschiedenis (ULB), archivaris van de gemeente Sint-Jans-Molenbeek en curator van het Stedelijk Museum van Sint-Jans-Molenbeek of MoMuse. Hij is een volgeling van de 'gai savoir' die hij graag deelt met het publiek, heeft in zijn werk een voorliefde voor sociale geschiedenis en het dagelijks leven.
Onder zijn publicaties over lokale geschiedenis primeert het artikel 'La toponymie populaire urbaine hier et aujourd'hui. Le cas de Molenbeek-Saint-Jean' (in: Brussels Studies, n° 9, Oktober 2007).

Een initiatief van Nakhla vzw. In samenwerking met Amsab-ISG, FARO, Erfgoedcel Brussel, FMV, Vormingplus Citizenne,  AL.ARTE vzw  Universiteit Gent,  KULeuven, Darna, KMKG, Davidsfonds, Riad Nagiba, Le RIAD HAMMAM & Hammam Lovina SPA, Huis van Culturen/Maison des Cultures, MoMuse.

 

Lezing ‘Een duik in de badcultuur van Molenbeek’ en geleid bezoek expo

 • Wanneer

  maandag 23 maart 2020

 • Uur

  14:00-16:00

 • Waar

  MoMuse, Mommaertsstraat 2A te 1080 Brussel

 • Prijs

  Gratis

 • Inschrijven

  inschrijvingen@erfgoedbrussel.be