Datalogger

Deel deze pagina

Een datalogger (ook wel datarecorder genoemd) is een meetinstrument dat gegevens meet en opslaat in relatie tot tijd of locatie. Het meet via een ingebouwde sensor of door externe instrumenten en/of sensoren.

De datalogger is handig in gebruik door zijn kleine en draagbare formaat. Het draait op een batterij. Het apparaat is voorzien van een microprocessor, een intern geheugen voor gegevensopslag en een of meerdere sensoren. De datalogger communiceert met computer, met behulp van specifieke software, waarmee de gegevens kunnen worden uitgelezen en geanalyseerd. Communicatie met een computer gebeurt via een USB-kabel.

Datalogger

• Gebruik

Voor de digitale registratie van temperatuur (in °C) en vochtigheid (in %)in het depot, de tentoonstellingsruimte of de vitrine.

• Type

Hanwell, ML4000 Series Datalogger, type RH/Thermistor

• Accessoires

USB-kabel, handleiding, softwareprogramma (CD-ROM)

• Aantal