Oorlogskost

Deel deze pagina

Brecht Demasure (Centrum Agrarische Geschiedenis) vertelt over de oorlogskost in de hoofdstad tijdens de Eerste Wereldoorlog. Die zette het land volledig op z’n kop. Alle aspecten van het dagelijks leven werden beïnvloed door de jarenlange strijd. Zo viel al bij het begin van de oorlog de import en export van levensmiddelen stil. De beschikbare voedselvoorraden slonken zienderogen en wat er nog restte, werd vaak opgevorderd door de Duitse bezetter. De hele oorlog lang heerste er voedselcrisis. In steden, en zeker in Brussel, was de oorlog goed voelbaar. Maar de bevolking was creatief: ze organiseerden openbare soepbedelingen of gebruikten stadsparkjes als moestuin.

Wil je meer weten, kom dan naar de lezing over oorlogskost in de hoofdstad tijdens de Eerste Wereldoorlog. Brecht Demasure vertelt het ’s middags in het Archief van de Stad Brussel, in de namiddag in de cafetaria van rusthuis Huize Monika.

Deze activiteit past in het project 'Smaken van Brussel', over het Brussels voedingserfgoed. Blader door de verhalen en lees over het onderzoekstraject, elders op onze website.

 

 

Oorlogskost

  • Wanneer

    20 november 2018

  • Uur

    (1) 12.15u. - 13.30u.
    (2) 15.00u. - 16.00u.

  • Waar

    (1) Archief van de Stad Brussel, Huidevettersstraat 65 te 1000 Brussel
    (2) Rusthuis Huize Monika (cafetaria op -1), Blaesstraat 91 te 1000 Brussel (rolstoelvriendelijk)

  • Prijs

    Gratis

  • Inschrijven

    inschrijvingen@erfgoedbrussel.be (geef aan voor welk uur je inschrijft)