Sint-Guido van Anderlecht

Deel deze pagina

In 2012 stond Anderlecht in het teken van het Sint-Guidomillennium. Dit was voor de Nederlandse cultuurraad de aanleiding om de Erfgoedcel Brussel als partner te vragen voor de realisatie en coördinatie van een overzichtspublicatie over deze Anderlechtse heilige.

In de publicatie 'Sint-Guido van Anderlecht' werpen gerenommeerde auteurs en lokale kenners een licht op deze volksheilige. Wat weten we over Sint-Guido? Hoe kunnen we feiten van legendes over hem onderscheiden en welke historische bronnen bestaan daarvoor? Hoe ontstond de verering van deze patroonheilige, die uitmondde in een heuse bedevaartsindustrie? Welke sporen zijn er nu nog te vinden in de gemeente?

Op deze en andere vragen vindt u in dit boek een boeiend en verhelderend antwoord. Historisch onderzoek en uitgebreid beeldmateriaal maken van deze publicatie een uniek document, dat een eeuwenoude spilfiguur van Anderlecht weer tot leven brengt.

 

Sint-Guido van Anderlecht

 • Auteur

  Anna Bergmans, Tom Bervoets, Tine De Koninck, Jan Delcour, Bart Fransen, Hans Geybels,Jean Claude Ghislain, Ilona Hans-Collas, Marcel Jacobs, Jef Janssens, Liesbet Kusters

 • Uitgeverij

  Erfgoedcel Brussel

 • Jaar van publicatie

  2013

 • Pagina's

  142