PROJECTOPROEP 2020
Hoe maakt u het? Ambachten in Brussel

Deel deze pagina

Herneming projectoproep Hoe maakt u het? Ambachten in Brussel

De projectoproep Hoe maakt  u het? Ambachten in Brussel uit 2019 bleek voor heel wat vakmensen een extra duwtje in de rug om hun kennis op één of andere manier te delen. Daarom lanceert de Vlaamse Gemeenschapscommissie opnieuw een projectoproep voor ambachtslieden en organisaties die actief zijn in Brussel.

Ben jij iemand met een passie voor een ambacht? Kriebelt het om die kennis te delen? Kies dan de vorm die jou het beste past. Dat kan gaan van een workshop, interactieve wandeling tot een film over het maakproces. Je mag het project alleen of samen met anderen doen.
Tot 8 november 2019 kan je een subsidie voor een activiteit in 2020 aanvragen. Klik op deze link voor meer informatie over deze oproep.

Klik op de foto om de inspiratiefilm bekijken.

Ben je nog niet overtuigd? Dit filmpje haalt je vast over de streep.


Hoe een subsidie aanvragen?

Via deze link haal je het aanvraagformulier op.
Beschrijf daarin met je eigen woorden wat je wil doen, wie aan de activiteit kan deelnemen, wanneer je deze plant en welk budget je nodig hebt.
Stuur het document naar ons op via mail of de post. Deze informatie vind je ook in het formulier.

Waarom we zo ons best doen voor ambachten?

Ambachten leer je meestal niet op schoolbanken, maar krijg je mee door veel te oefenen en te leren van anderen. Het gaat over vaardigheden die wortels hebben in traditie. Het zijn kennis en kunde die vaak worden overgeleverd van meester op leerling en die je al doende leert. Ambachten zijn erfgoed dat vooral in de hoofden en handen zit van mensen.
Om ervoor te zorgen dat die traditionele vaardigheden worden doorgegeven aan toekomstige generaties is het belangrijk om mensen te blijven aanmoedigen. Met deze projectoproep hopen wij dat de liefde voor het maken kan worden doorgegeven.

Meer vragen?

Neem contact op met Annelies Tollet.
Of bel via 02 563 05 55.