Workshops weven en spinnen

Deel deze pagina

Lotte is weefster, spinster en breister en leerde het weven en spinnen bij René. Beiden volgden ze de opleiding textiel aan de Academie Beeldende Kunsten Anderlecht. René volgt sinds 2017 ook lessen in het atelier Golden Haand in Nederland.

Weven is van alle tijden en van alle culturen. Het zelf ontwerpen en daarna weven van stof biedt veel voldoening. Daarom willen Lotte en René een aantal eenvoudige weeftechnieken graag delen met een ruim publiek. Via verschillende workshops delen ze hun kennis.

Workshop weven op getouw

Midden september 2019 start een eerste workshop weven, in samenwerking met gemeenschapscentrum Ten Noey in Sint-Joost-ten-Node. Gedurende vijf sessies leren de deelnemers weven op een klein, modern getouw. Je leert weven op een compact en eenvoudig hedendaags getouw. Je maakt een unieke sjaal waarmee je trots de winter tegemoet kan! Meer info op de website van GC Ten Noey.

Inleefsessie voor kinderen

Ook kinderen kunnen kennismaken met de techniek van het weven.
Tijdens het Naaiatelier op dinsdag in Ten Noey (i.s.m. Femma en Brede School) zal Het Atelier van Lotte en René geïnteresseerde kinderen gedurende twee sessies prikkelen om stil te staan bij het maakproces van stof. 

Workshop spinnen

Het Atelier van Lotte en René organiseert ook een workshop spinnen op een spintol, de perfecte manier om het spinnen aan te leren.

Ondertussen zijn de verschillende workshops afgewerkt, maar er staan nieuwe initiatieven op stapel. De meest recente informatie over hun workshops vind je op de facebookpagina van Het Atelier van Lotte & René.

Wil je weten welk verhaal er achter deze unieke samenwerking zit, lees dan het interview met Lotte en René op onze pagina's over Schatten van Mensen.

 

 

Workshops weven en spinnen