My Grain Too

Deel deze pagina

Het project van Thamara Cruz vertrekt vanuit de traditionele weeftechniek tzotzil uit Mexico.
Via diverse workshops leert ze je stap voor stap deze techniek, waarbij pigment, pluimen en katoendraden worden gebruikt. Traditioneel is het weven ook een sociaal gebeuren voor de vrouwen, om bij te praten en kennis te delen tussen jong en oud.
Ook deze traditie wil Thamara met het project Siempre graag verderzetten! Dus zullen de weefmomenten niet alleen om kennisdeling gaan, maar ook een gelegenheid zijn om te praten over ieders migratieverhaal, over integratie en identiteit, over gezamenlijke bekommernissen.

Delen van je identiteit

Zo zullen de deelnemers, bijna ongemerkt, een stukje van hun ziel in het eigen weefontwerp leggen. Op het einde van het project worden alle stukken tot een geheel kledingstuk geassembleerd. Voor Thamara gaat textiel immers niet enkel om kledij, het is een stuk identiteit en een manier om te communiceren met anderen. In de inheemse maatschappij wordt via textiel verteld waar je vandaan komt.
Deze weeftechniek aanleren aan anderen is meer dan enkel erfgoed en tradities delen. Het is ook het delen van die identiteit.

Het beloven boeiende en warme momenten samen te worden !

Andere info

Wil je weten welk verhaal er achter deze gepassioneerde weefster schuilt, lees dan het interview met haar op onze pagina's over Schatten van Mensen.