Print Publicaties | Producten >> Boeken en catalogi >> Brusselse Wafels. Om te backen dicke wafelen (2de ...

Brusselse Wafels. Om te backen dicke wafelen (2de ed.)

    Naar overzicht    

Brusselse Wafels. Om te backen dicke wafelen (2de ed.)
 

De Brusselse wafel is bekend van Japan tot Amerika. Maar hoe dat komt, weten we niet echt. En wat het verschil is met de Vlaamse of de Luikse Wafel? Geen idee. Kortom: we eten hem met veel plezier op, die Brusselse Wafel, maar over zijn geschiedenis kennen we niet bijster veel.

"Waarom schrijven we er dan niet gewoon een boek over?", dachten ze bij de Erfgoedcel Brussel van de Vlaamse Gemeenschapscommissie en de Academie voor Streekgebonden Gastronomie. Ze doorzochten oude kookboeken en archieven, bibliotheken en musea. Ze noteerden verhalen uit de bakkers- en kersmiswereld en schreven een even uniek als origineel boek.

Is het boek dan een opsomming van oude recepten en vroeger-was-het-beter-verhalen? Verre van. Het boek schetst aan de hand van iconografisch materiaal een beeld van de eerste ‘Dicke waefelen' in onze contreien. Je leert ook wie wanneer voor het eerst de term ‘Brusselse wafel' gebruikte. Je vindt er de eerste recepten van de Brusselse wafel en hoe ze evolueerden.

Maar ook op andere vragen geven de auteurs een antwoord: "Waar werden in de 18de en 19de eeuw Brusselse wafels gegeten?" Of "Waarom eindigt een stripalbum van Nero altijd met een wafelenbak? En belangrijk: "Waar kan je tegenwoordig nog verse Brusselse wafels eten?" en "Met welk wafelijzer bak je het best een Brusselse wafel?".

Brusselse wafels - Om te backen dicke wafelen is een initiatief van de Erfgoedcel Brussel-VGC, uitgegeven door Oogachtend, Leuven, 2008. Herdruk 2012.

Dit boek kost 12 EURO en kan besteld worden via bestelling@erfgoedcelbrussel.be, op 02/563 05 92 of via het bestelformulier.

  
Titel:

Brusselse Wafels

Ondertitel:

Om te backen dicke wafelen (2de ed.)

Auteur:Jo Van Caenegem, Danny Crauwels, Gustaaf Ingelaere en Ghislaine Steps
Prijs:

12 EURO

Uitgever:Oogachtend
Plaats van publicatie:Leuven
Jaar van publicatie:

2008; 2de ed. november 2012

Aantal pagina's:128
URL:www.oogachtend.be
ISBN/ISSN:9789077549469
Depotnr.:2008/9174/8
PRIJS:  € 12> Naar bestelformulier
  
Developed by DigitalMind - Powered by eXopera
Erfgoedcel:Brussel
Paginatitel:
Webadres:/product.php?prodid=250&catid=44&lang=NL