Print Projecten >> Ge(s)maakt door de Brusseleir

Ge(s)maakt door de Brusseleir

    Naar overzicht    

  

 

Het project Ge(s)maakt door de Brusseleir focust op producten die de stempel “Brussels” meekregen. Witloof, kaas, spruiten, pensen, geuze en kip werden wel gesmaakt door de Brusseleir. Maar zijn deze streekproducten wel typisch Brussels of ligt hun oorsprong elders? Het project vertelt de geschiedenis van deze streekproducten ahv persoonlijke verhalen, historische bronnen en oude recepten.

De rondreizende tentoonstelling Ge(s)maakt door de Brusseleir? zet deze zes producten in de kijker. De expo zal te zien zijn op boerenmarkten en diverse (culinaire) evenementen in Brussel en in de regio Pajottenland en Zennevallei.

Daarom is de expo opgevat als een marktkraampje.

In het marktkraampje worden de typische Brusselse producten visueel voorgesteld. Prijsbordjes geven informatie over de herkomst van de producten en via geluidsfragmenten worden leuke anekdotes verteld. Een interactief luik “wat hoort bij elkaar” geeft de tentoonstelling ook een speels cachet.

De expo was al diverse malen op pad in Brussel. Zo waren we te gast bij de Boeremet in Anderlecht en bij het Brussels Museum voor de Molen en de Voeding tijdens de Week van de Smaak in 2012. In 2013 werden we uitgenodigd voor Evere Food op 5 mei, al weer bij het Museum voor de Molen en de Voeding. Tijdens het openingsweekend van Muntpunt kon je kraam bewonderen op 8 september.

Je kan de tentoonstelling volledig gratis ontlenen. Je haalt ze zelf op in het PKK in Roosdaal en stelt ze op.

Raadpleeg de handleiding om de expo op te stellen, alsook een publiekshandleiding. Wil je de tentoonstelling graag ontlenen? Neem dan contact op met erfgoedcel Brussel op 02 563 05 82.

Naast onze rondreizende kraam is er ook het prachtige boek 'In Brussel ge(s)maakt?', uitgegeven door De Draak. Je kan het bestellen via ons bestelformulier.  

Dit project is een initiatief van de Erfgoedcel Brussel ism Centrum voor Agrarische Geschiedenis en Erfgoedcel Pajottenland-Zennevallei.

          

 

 
Ge(s)maakt door de Brusseleir
Developed by DigitalMind - Powered by eXopera
Erfgoedcel:Brussel
Paginatitel:
Webadres:/product.php?prodid=370&lang=NL&catid=41