Familiekunde Brussel

Deel deze pagina

Wil je meer weten over hoe een familiestamboom te maken, loop je verloren tussen alle mogelijke Brusselse archieven waar je een familiespoor hoopt te vinden of zie je door het bos van cryptische oude teksten de bomen niet meer? Dan is het tijd om contact op te nemen met Familiekunde Brussel. 

Kinderen van Rodolphe V.D.H., 1930 | Collectie Danny BexZe bieden een goed gevuld programma aan, dat zowel beginnende als ervaren genealogen kan boeien. Een lezing over hoe je gemakkelijk het huis van je voorouders in Brussel op het spoor komt, een genealogisch praatcafé, een bezoek aan de cartografische afdeling van de KBR, enzoveel meer. Je kan bij hen ook terecht voor advies, overleg, uitwisseling van ervaring, ontmoeting en samenwerking op het vlak van familiekunde, genealogie, heraldiek en verwante wetenschappen.

Familiekunde Brussel vormt een afdeling van Familiekunde Vlaanderen. Hun werkgebied wordt afgebakend door het hele Brusselse hoofdstedelijke gewest (dus de 19 gemeenten).

Voor meer nieuws en informatie over hun activiteiten, neem zeker een kijkje op hun website. Daar vind je ook de link naar de themasite obiit.familiekunde-brussel.be, met scans van rouwbrieven, overlijdensberichten en bidprentjes.

 

Familiekunde Brussel