Over ons

Deel deze pagina

In het tijdschrift META (maart 2018) lees je een notendop waar de erfgoedcel voor staat.De Erfgoedcel Brussel van de Vlaamse Gemeenschapscommissie is een aanspreekpunt voor wie aan de slag wil met het veelzijdige Brusselse roerend en immaterieel erfgoed. Informeren, kennis uitwisselen en samenwerken rond het cultureel erfgoed lopen als rode draden in onze werking.

Netwerking

We zijn actief in een heel divers en uitdagend netwerk van actoren binnen een sterk erfgoedveld. Wij zijn echter geen alwetend medium dat alle (erfgoed)wijsheid in pacht heeft! En vooral, we vinden het fijn om met iedereen met een hart voor cultureel erfgoed samen te werken. Samen met onze Brusselse partners waarmee we het meest intensief samenwerken, en via het digitale platform Erfgoedwijzer ondersteunen we erfgoedbeheerders in de zorg en aandacht voor hun rijke collectie. 
Wat we gemeenschappelijk hebben? Onze liefde voor Brussel, erfgoed en de goesting om die met jullie te delen. Heb je een vraag, neem met één van ons contact op. We helpen je graag verder. Waar nodig doen we een beroep op de expertise en kennis van het ruime erfgoednetwerk op Vlaams niveau.

Directie Cultuur, Jeugd en Sport

Erfgoedcel Brussel maakt deel uit van de algemene directie Cultuur, Jeugd en Sport van de Vlaamse Gemeenschapscommissie. De advieswerkgroep Cultureel Erfgoed, met vertegenwoordigers van professionele erfgoedactoren en erfgoedliefhebbers, geeft de beleidsverantwoordelijke advies en biedt de erfgoedcel een inhoudelijk klankbord.

Privacyverklaring

Onze privacyverklaring lees je op deze pagina.