Geschied- en Heemkundige Kring Sint-Achtenberg

Deel deze pagina

Wie denkt dat Sint-Agatha-Berchem altijd al een dichtbevolkte gemeente was waar je over de koppen kunt lopen, dan is het tijd om je aan te sluiten bij de geschied- en heemkundige kring Sint-Achtenberg.

Zij kunnen je vertellen over de mooie glooiende landschappen op het Berchemse platteland. Waar eertijds boeren en tuinders goed konden leven van hun groenten, fruit en bloemen die ze maar wat graag aan de rijke Brusselaars slijtten. Die gegoede Brusselse advocaten, dokters, mannen van adel wisten het groene Sint-Agatha-Berchem ook te vinden om er hun buitenverblijf 'à la campagne' te bouwen. Pas na de Tweede Wereldoorlog werd Sint-Agatha-Berchem opgeslorpt door de urbanisatie.

Die geschiedenis van boerendorp, residentiële buitenwijk tot nu blijft genoeg (erfgoed)stof opleveren om de heemkunde van Sint-Agatha-Berchem nog jaren actief te houden. Ze verwelkomen je graag voor een babbel, een bezoek aan één van hun expo's of om hun tijdschrift te raadplegen. Ontdek hun activiteiten via hun website en tijdschrift.

 

Geschied- en Heemkundige Kring Sint-Achtenberg

 • Adres

  Kerkstraat 131, 1082 Sint-Agatha-Berchem

 • Telefoon

  +32 (2) 468 02 15

 • Website

  www.sint-achtenberg.be
 • E-mail

  sint-agatha-berchem@bibliotheek.be

 • Bereikbaar

  Enkel op afspraak