Distill-a-thon - 7.03.2024

Deel deze pagina

Heb je zin om over het Belgisch jenevererfgoed Wikipedia-artikels te schrijven? Schrijf je dan zeker in voor een of meerdere distill-a-thons!

DISTILL-A-WAT?

Wanneer je online informatie zoekt over stokerijen, kom je niet veel verder dan de commerciële website van een actieve stokerij. Historische informatie, zeker over verdwenen stokerijen, is moeilijk terug te vinden. Maar daar kan het Jenevermuseum samen met jou iets aan veranderen. Op Wikipedia, de meest geraadpleegde online encyclopedie, willen we samen met jou artikels plaatsen over 250 Belgische stokerijen.

SCHRIJF MEE AAN DE WIKIPEDIA-ARTIKELS

Heb je zin om over dit erfgoed Wikipedia-artikels vast te leggen? Schrijf je dan zeker in voor één of meerdere distill-a-thons! Dat zijn gezellige sessies waarin we de vele verhalen over stokerijen naar Wikipedia overbrengen op basis van bronnen die het Jenevermuseum vooraf verzamelde.

VOORKENNIS IS NIET NODIG

Tijdens deze gratis schrijfsessie maken we je wegwijs in de online encyclopedie. Voorkennis over de stokerijen en/of Wikipedia is zeker niet nodig. Professionals van het Jenevermuseum en Histories staan klaar om je op weg te helpen. Misschien raak je zo wel geïnspireerd om in de toekomst eigen projecten toe te voegen aan Wikipedia?

WANNEER

Donderdag 7 maart 2024 (volledige dag, inclusief broodjeslunch: 10u30-16u00) in Muntpunt: Munt 6, 1000 Brussel

Nadien volgen er nog meer distill-a-thons, onder meer in Antwerpen en Hasselt. Houd zeker de website van het museum in de gaten of neem al eens een kijkje op de Wikiprojectpagina.

PRAKTISCHE INFORMATIE

  • Deelnemen is gratis, maar inschrijven verplicht via het inschrijvingsformulier
  • Per schrijfsessie zijn er maximum 10 deelnemers
  • Indien mogelijk, gelieve een laptop, oplader en muis mee te brengen. 
  • Voor meer informatie kan je terecht bij inge.huskens@hasselt.be