Paper Friends #3/St.Josse Trouvé

Deel deze pagina

Paper Friends

Paper Friends is een samenwerkingsinitiatief van Regio Noord. De gemeenschapscentra Ten Noey, De Linde en Everna organiseren onder deze noemer ateliers waarin vakmensen je kennis laten maken met de verschillende aspecten van papier.

Hogedruktechnieken

De mensen van Garage 64 laten je proeven van diverse druktechnieken. Je maakt kennis met technieken als hoogdruk, kartondruk met brik en monotype.
Wie de ateliers hoogdruktechnieken heeft gevolgd wordt op de hoogte gehouden van de open grafiekateliers die in het atelier van GC Ten Noey plaats vinden op 8, 15, 22 oktober. In die open ateliers kunnen mensen met (een beetje) ervaring aan eigen grafische projecten verder werken. Meer info op de website van GC Ten Noey.

Papier scheppen

Papierscheppen is een proces dat boordevol traditie zit. Carlos Carrasco mengt deze traditie met moderne technieken en legt de focus op recyclage. Als deelnemer kan je dan ook materiaal meenemen dat je graag een nieuw leven wilt geven, bv. vezels van planten en zelfs plastic. Samen met hem leer je in 3 momenten zelf papier maken en proeven van de kunst. Het eindproduct is geschikt voor druk- en schilderwerk. De activiteiten gaan door op 5, 12, 19 november in GC De Linde. Meer info op de website van GC De Linde.

Boekbinden

De derde in deze reeks is boekbinden. In dit atelier proef je van de diverse kunsten en stadia van het boekbinden. Luc Van Thielen, die het atelier begeleidt, koestert een grote liefde voor deze ambacht en deelt graag zijn kennis. Zelf maakt hij deel uit van de boekbindersclub in GC Kontakt. Na het proeven en kijken is het aan jou. Hij leert de deelnemers een boekje maken met losse bladen en lijm en je gaat naar huis met je eigen boekje. De workshops gaan door op 26 november, 3 en 10 december. Meer info op de website van GC Everna.

St. Josse Trouvé

Tijdens dit project gaan enkele groepjes vrouwen uit Sint-Joost-ten-Node met elkaar in gesprek. Vanuit verschillende vragen gaan zij met elkaar in gesprek en dat levert heel wat boeiend materiaal op. De gesprekken vormen de inspiratie voor het grafische werk dat uit deze ontmoetingen voortvloeit.

 

Paper Friends #3/St.Josse Trouvé