Audiowandeling ’Stomen en baden in Molenbeek’ en bezoek expo

Deel deze pagina

Zich wassen in een openbaar badhuis werd door de komst van privé-badkamers eerder een unicum. Niet zo in de hammam. En dat wekt mysterie en dus nieuwsgierigheid. Wat gebeurt er achter die gesloten deuren van de hammam en midden die verhullende stoom?

Lotte Knaepen maakte een audiowandeling over oude en moderne badhuizen in Molenbeek. Ze neemt je mee op wandel. Luister naar intieme getuigenissen van bezoekers en uitbaters en ontdek de geschiedenis achter de hammams en publieke badhuizen in België, Brussel en Molenbeek.

Lotte Knaepen is documentairemaker en verhalenverteller. Ze studeerde aan Luca, School of Arts in Brussel en aan ESAP, Escola Artistica do Porto. Ze maakt vooral sociale film- en audioprojecten die zijn ingebed in de gemeenschap. Haar artistieke werk staat in dienst van sociale cohesie en van het stimuleren tot actief burgerschap. Lotte doet ook freelance camera-, montage- en regieopdrachten.

Een initiatief van Nakhla vzw. In samenwerking met Amsab-ISG, FARO, Erfgoedcel Brussel, FMV, Vormingplus Citizenne,  AL.ARTE vzw  Universiteit Gent,  KULeuven, Darna, KMKG, Davidsfonds, Riad Nagiba, Le RIAD HAMMAM & Hammam Lovina SPA, Huis van Culturen/Maison des Cultures, MoMuse.

 

Audiowandeling ’Stomen en baden in Molenbeek’ en bezoek expo

 • Wanneer

  zaterdag 7 maart 2020 (max. 15 personen)

 • Uur

  10:30-12:30

 • Waar

  Huis van Culturen, Mommaertsstraat 4, 1080 Brussel

 • Prijs

  Gratis

 • Inschrijven

  inschrijvingen@erfgoedbrussel.be
  Vermeld bij inschrijving je naam, aantal aanwezigen, datum en activiteit.