Grieken van Molenbeek

Deel deze pagina

Getuigenissen over Grieken van Molenbeek

Bij het woord migratie denkt men misschien eerder aan de Italiaanse, Marokkaanse of Turkse gemeenschap maar er zijn zoveel meer gemeenschappen in Brussel neergestreken. Een gemeenschap die meer onder de radar is gebleven, zijn de Grieken die al sinds de jaren '50 in België een nieuwe toekomst zochten, bijvoorbeeld in Sint-Gillis. Maar ook Molenbeek trok een groeiende groep van Griekse migranten.

Tentoonstelling 'Grieken van Molenbeek' in de art decokerk Sint-Jan-de-Doperkerk in Sint-Jans-Molenbeek
Een tentoonstelling in de Agios Ioannis Prodromos, a.k.a. de Sint-Jan-de Doperkerk, toonde de verzamelde verhalen en het migratie-erfgoed over de Griekse gemeenschap van Molenbeek. De Griekse gemeenschap in en van Molenbeek is nog altijd op zoek naar getuigenissen van 60 jaar Griekse aanwezigheid in Molenbeek.
Heb je zin om je verder onder te dompelen in het blauw en wit van Griekenland, dan raden we je zeker café La Rose Blanche aan, het laatst overgebleven Griekse café in Sint-Jans-Molenbeek. Regelmatig kan je er genieten van een streepje Griekse blues of een schaal mezze. Snuister ook eens bij ons thema Buurten & Wijken.

Op Erfgoedbank Brussel vind je de op de expo getoonde beelden terug.