W

Deel deze pagina

In 'W' getuigen verschillende buurtbewoners over de invloed die de voormalig brouwerij Wielemans-Ceupens in Vorst uitoefende op de identiteit en collectieve verbeelding van de wijk rondom de brouwerij. Zowel buurtbewoners als voormalige en huidige werknemers zijn de protagonisten in dit verhaal. Zij hebben de voorbije honderd jaar immers de geschiedenis van Laag-Vorst geschreven. In dit boek komt hun stem naar voren : de stem van arbeiders, bedrijfsleiders, kapsters, vakbondsvertegenwoordigers, metsers, kunstenaars en curatoren van tentoonstellingen, garagisten, zwervers, buren,....

Het Brussels artiestencollectief zimmerFrei ging in deze publicatie met een dertigtal getuigenissen aan de slag. Centraal in hun verhalen staat de symbolische kracht van de brouwerij, startend met haar bloeitijd, gevolgd door het verval na de sluiting van de brouwerij, tot het nieuwe verhaal dat WIELS, BRASS en BLI:B er vandaag schrijven.

Het boek bestaat uit 7 postkaarten die refereren naar de 7 hoofdstukken van het boek : kruispunt, brouwers, fabriek, ondergronds, ramen,water, landmark. Via een QR-code op de postkaart kan je online de getuigenissen beluisteren. Het boekje werd rijkelijk geïllustreerd met mooie kleurenfoto's en de teksten zijn tweetalig (NL - FR)

 
 • Auteur

  ZimmerFrei

 • Uitgeverij

  Wiels, BLI:B

 • Jaar van publicatie

  2013

 • Pagina's

  44